פרוש חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/07/23 10:04 כא בתמוז התשפג

שאלה

חלמתי חלום כאילו יש בארץ רדיפה על מי שלומד תורה וכולם לומדים בסתר במערות וחדרים ואז הייתי במקום מחבוא היה שם רב שאני לא מכירה שידע לעוף גבוה ואז בזמן שרדפו אותנו הוא נהרג וברגע שהרגו אותו ראיתי שביל אור עולה השמימה בצורת משולש עם שלוש פינות והרב עף בשביל והוא היה מלא באורות מזהב ואותיות מזהב ואז אמרתי בחלום שזה הסוד של הזוהר הקדוש וכאילו הרגשתי שכעת אני מסוגלת לראות את הנסתר של הזוהר הקדוש

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אבל זה בהחלט סימן טוב עבורך שהחלומות שלך עוסקים בנושאים ובדמויות שכאלה.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב