תביעה על תקיפה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/23 11:51 כא בתמוז התשפג

שאלה

שלום,

אם מישהו תוקף אותי ומרביץ לי, אפילו מכה קטנה כדי להשפיל אותי כמו למשל שוטר, האם מותר לי לתבוע פיצוי ממוני בבית משפט אזרחי?

האם בית דין תורה יתן לי פיצוי ממוני?

ובכלל איך בית דין תורה מתמודד עם העולם שהתקדמם והבעיות החדשות שעולות בחברה האנושית שזה מגיע לצורך לעשות צדק וסדר ולקיים מערכת דינים?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש הבדל בין תקיפה של אדם ובין שוטר שפועל מתוקף תפקידו.

גם בדין תורה יש לשוטר שממלא תפקיד מעמד שונה ממעמד של אזרח מן השורה.

יש לחכמי ישראל דרכים תורניות למצוא פתרונות הלכתיים למה שמתחדש בעולם.