קשר בווצאפ עם גויה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/23 12:56 כט בתמוז התשפג

שאלה

שלום עליכם כבוד הרב .אני מתכתב כבר כחודש ומחצה עם בחורה מחול . בחורה מקסימה אך גויה.

האמת שמאז שאני מתכתב עימה קרו לי מספר דברים רפואיים לא נעימים .

מבחינת הרגשה אני כניראה אנתק את הקשר!.רק לחשוב איך לא לפגוע בה .

האם יש קשר בין הדברים.( התכתובות עימה לבין מה שקורה?

אני ג +3.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים:

אדם נשוי לא מקיים קשר וואטסאפ עם אף אחת בעולם. הברית ההדדית בינו ובין אשתו היא של נאמנות מוחלטת. כשמדובר בנושאים מקצועיים זה סיפור אחר, אולם התכתבות ידידותית היא הפרת הברית הזו.

העובדה שהיא גויה מכניסה חומרא נוספת לסוגיה, שכן חס ושלום כל התהליך עלול לעבור לקשר איתה.

לכן טוב מאוד שתנתק את הקשר, ואתה יכול לעשות את זה בדרך שלא פוגעת בה, שכן היא לא עשתה דבר רע.

אפשר שלא הבנתי נכון, ואתה גרוש. כמובן שהנושא של נאמנות לאישה אינה רלוונטי, אולם הקשר האינטימי ההולך ונוצר עם גויה הוא בוודאי אסור.

נושא שני הוא הקשר לאירועים הרפואיים.

זה היה תפקידו של הנביא - לבשר לנו את המשמעות הפנימית של האירועים.

כיום, אין אתנו יודע על מה, ולכן אין ביכולתנו לקשור בקשר ישיר מאורעות לסיבות.

אולם טוב שתשתמש בכאב הזה שלך כדי להחליט להניע תיקון פנימי משלך.

ותזכה לטוב.

כל טוב