מקווה לרווקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/23 14:33 כה בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לברר אני בעברי עשיתי המון טעויות שאני מתחרטת עליהם בכל עניין יחסי אישות עם גברים

אני רוצה לכפר על הכל ולטהר את הגוף והנפש שלי

האם יש מניעה מטבילה במקווה כי אני רווקה ולא מאורסת ולא שום דבר?

ואם ישנה מניעה

מה אפשר לעשות פיזית כדי לטהר את גופי ולכפר על מעשיי מהעבר

תודה מראש ????????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כפרה לגוף, טבילה איננה כפרה היא טהרה מדמים, וברווקות אין מושג של דם נידה. אבל כפרה מגיעה מתוך עבודת האדם שהוא מתחרט על המעשים שעשו, לומד ומברר לעצמו כל דיני קרבה בין בנים ובנות ודיני ייחוד, ובתפילתו מתוודה על מעשים שעשה, וכן מקבל על עצמו שלא יחזור לזה החטא, ואם אפשר אפילו מרצה ומלמד את הנושא בטהרה. זאת היא הכפרה האמיתית. ואי"ה למקווה תלכי אי"ה כשתמצאי את זווגך הנכון.

כמו כן אפשר וראוי לפנות לאשה חכמה שיודעת בתורת הנפש שתחזק אותך בדרכך החדשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ