העברת הבן שלי לחינוך מיוחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/07/23 09:26 כב בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

הבן שלי בן ה-8 ל. יש לו קשיים בחינוך הרגיל . הוא שונא את בית הספר וכל בוקר וכל פעם שחוזר ממנו מתלונן שלא מקשיבים לו ולא עוזרים לו. אני חושבת להעביר אותו לכיתת חינוך מיוחד או לבית ספר של חינוך מיוחד, יש לו את האיבחונים לכך. המטרה היא לחזק אותו ולתת לו מענה על הקשיים שלו.

אני ובעלי התחלנו תהליך גירושין שזה מהלך קשה בפני עצמו ושינוי אצל הילד, אז אני חוששת שעוד שינוי יכול להזיק לו. אבל אולי השינוי יעשה לו טוב כי יתן לו מענה לכלל הקשיים שלו, הלימודים והרגשיים. אודה לך לתשובה, מה כדאי לי לעשות.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הנושא מורכב, רגיש ועדין מכדי להשיב עליו במסגרת הזאת.

להבנתי זו לא שאלה לרב, וודאי לא לרב שלא מכיר את המשפחה ולא את הילד. שאלה זו צריך להפנות לאיש מקצוע בתחום החינוך.

לא ראוי להתייחס לשאלה כל כך רצינית מבלי להתרשם מהילד ומבלי לשמוע המלצות של בית הספר הנוכחי.

לפני כל פעולה, חשוב להתייעץ עם המחנכת הנוכחית, עם יועצת בית הספר ועם המנהלת.

החלטה שקולה מחייבת להביא בחשבון, כפי שאת מציינת בצדק, גם את המצב המשפחתי שלכם - תהליך גירושין.

למיטב ידיעתי יש פסיכולוגית חינוכית מטעם המועצה - אני ממליץ לך להפגש אתה ולהסתייע בה כדי לקבל החלטה.

בהצלחה!