גיור, לבוש.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/07/23 23:21 כג בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול לגבי עניין הגיור משה רבנו גייר את ציפורה עפ"י התורה יום אחד מספיק מקבלים עול מלכות שמיים והגיור תופס עפ"י התורה. כיום זה לוקח זמן כך קבעו חכמים של דורנו לפי ידיעתי ולא לחינם כי יש הרבה שלא באמת רוצים את הגיור אלא רק "להיקרא יהודים" שירגישו לא שונים, השאלה אם אישה שהיא מוסלמית ובאמת מקבלת על עצמה גיור מלא ועול מלכות שמיים על עצמה האם תופס גם בדור הגיור?

ושאלה לגבי הלבוש אם אישה שחיה באחד מאזורי ערב ונהגה להתלבש כמנהגם שם לבוש צנועה עם כיסוי שהישמעאלים נוהגים, האם מותר לה להתלבש כך בתור יהודיה? חשוב להגיד שמדובר על איזור קווקז שהלבוש החיצוני הוא כמו של החרדיות שלנו רק הכיסוי דומה לישמעאלים (לא עזה כמובן), האם מותר לה להשאיר את לבושה, למרות שחקת גויים אל. תלכו אבל הלבוש נלקח מאיתנו מימי קדם.

תודה רבה

תשובה

שלום לך

משה רבנו וציפורה התחתנו לפני מתן תורה, כך שלא ניתן ללמוד משם.

ייתכן גם שהיא התגיירה לפני שהכירה את משה רבנו, ביחד עם אביה.

גיור צריך להיות לפני בית דין של שלושה לאחר שהם חקרו היטב ובררו את הכוונות.

בנוסף נדרשת טבילה לשם גירות גם לאיש וגם לאשה וברית מילה לאיש.

אין בעיה להתלבש בצניעות ובלבד שלא תכסה את פניה

בברכה דוד לוי