קשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/23 06:50 יד בתמוז התשפג

שאלה

האם מותר לקנות בחנות שאין תעודת כשרות אבל כל המוצרים בהכשר הבדצ מדובר בגלידריה חלבית שיש שם רק גלידות מהאריזה מקורית כנראה שאין להם תעודה בגלל שזה פתוח בשבת

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם המוצר סגור הרמטית שלא ניתן להכניס ולהוציא ממנו דברים, אפשר לקנות אותו, אבל יש חלול השם בכך שיהודי שומר תורה ומצוות נכנס למקום כזה, ואחרים יראו אותו וילמדו שאפשר להכנס לחנות זו, וברור שיש שם גם מוצרים לא כשרים, והנכנס לא יבחין בין כשר ללא כשר, כך שכניסת יהודי שומר תורה למקום כזה יכולה לגרום מכשול, ולכן אם אין צורך מיוחד עדיף לא להכנס לחנויות כאלו, אבל המוצר עצמו לא נאסר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ