בשלות לזוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/07/23 11:54 יג בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני בת 19, בהתחלה התחלה של קשר עם בחור שנה מעליי.

אני רוצה בקשר הזה, אבל גם חוששת מאוד להתחיל אותו..

איך אדע שאני מספיק בשלה לקשר, שאני מקווה שיוביל לקשר שלם, יציב ואמיתי?

האם יש דבר כזה להיות מוכנה לזה, או שצריך פשוט לקפוץ למים אם עומדת מולי אופציה טובה ורלוונטית (על הנייר לפחות), ולקוות שאף אחד מהצדדים לא ייפגע בדרך?

אני לא רוצה להתחיל משהו, ואז בגלל חוסר סנכרון עם הבחור- שהוא כבר בשל יותר להיכנס לתהליך הזה, לפגוע בו חס וחלילה.

אשמח לעצה והכוונה..

בתודה גדולה והערכה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות להקמת בית שמח ונאמן בישראל.

אני חושב שאין מישהו שיכול לענות לך על שאלה זו תשובה שאנו יודעים שהיא התשובה הנכונה.

אני חושב שבכלל לא יכולה להיות תשובה לשאלה זו.

שכן הדבר תלוי בכל כך הרבה משתנים, ובעיקר בשאלה מי את ומי הבחור, ותיתכנה לה תשובות רבות ומגוונות.

נראה לי להציע לעבוד בשני שלבים:

ראשית, להיפגש עם ... עצמך. לבדוק עם עצמך האם את מוכנה לצאת למסע אל הלא-נודע, אל מקומות שאפשר שתפגשי נופים מדהימים, ואפשר שתיפלי ותיפצעי. ההכרעה כאן היא שלך, כי יש כאלה שלא תזזנה ממקומן בלי להיות בטוחות שלא יארע להן דבר, ויש כאלה שמוכנות להסתכן כדי להגיע לפסגות.

ושנית, להכריע איך לצאת למסע הזה. לצאת בקצב שלך, להיזהר שלא לפגוע באחרים, להתנסות, ללמוד מכל פגישה משהו חדש, וכך להתקדם.

וכמובן – להתפלל.

כל טוב ובהצלחה גדולה