אמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/07/23 00:15 יג בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול על המשנה "עשה לך רב והסתלק מן הספק" איך אני יכול לבחור את הרב שאני אלך לפיו יש הרבה דינים וכל אחד סובר אחרת ומביא ראיות משלו ולכל רב יש השקפה שונה וכיוון חיים אחר אז איך אני יכול לדעת מי הרב "הכי טוב" בשבילי

בנוסף רציתי לשאול האם אני יכול לעשות כמה רבנים(נגיד רב אחד לענייני שבת רב אחד לענייני כשרות רב אחר לענייני אמונה וכו')

תודה רבה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל המחלוקת הן דברי אלוהים חיים, ואלו ואלו דברי אלוקים חיים. ברור א"כ שכל הרבנים מכוונים לבם לאביהם שבשמים, כאשר אתה בוחר רב בגלל שרוחו מתאימה לך, כשם שפסקו כהלל בגלל שהיו ענווים, דהיינו תכונת הענווה היא שנתנה להם את קביעות ההלכה, שהרי גם ב"ש דבריהם אמת, אבל כשהכל אמת אפשר לצרף מדות ויחס כדי לעשות לך רב. לכן אם הרב שלך גדול בתורה ויש בו מדות טובות אשריך ותורה תבקש ממנו.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ