שמיכה לפלטה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/06/23 09:53 ו בתמוז התשפג

שאלה

אמא שלי קנתה שמיכה גדולה כזאת שרשום עליה שבת שלום במיוחד בשביל הפלטה. שמעתי לאחרונה שאם השמיכה יותר גדולה מהפלטה זה בעייתי וזה נחשב כמבשל. האם זה נכון?

ואם כן מה עלי לעשות אם אמא שלי לא מוכנה לשים מגבות קטנות מעל האוכל. יהיה לי מותר לאכול בשבת מהאוכל שלה?

תשובה

שלום

ההטמנה שאסורה בשבת היא רק כאשר הכלי עם האוכל מכוסה מכל צדדיו, אבל אם חלק ממנו מגולה או שהכיסוי לא נוגע בו אלא מעבר לו, זה לא הטמנה ומותר.

גם אם האוכל הוטמן בצורה אסורה, בדיעבד הוא לא נאסר באכילה (כמבואר בסימן רנז,א).

כל טוב