שימוש בצמיד Xiaomi MI band 7 בשבת ובחגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/06/23 09:26 ד בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב, יש לי צמיד Xiaomi MI band 7, ורציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בו בשבתות וחגים?

בעיקרון הצמיד מודד דופק ופונקציות דומות, ולא צריך להזיז את היד כדי להדליק אותו, הוא נשאר דולק תמיד ומראה רק את השעה (בלי הדופק וכל השאר) אבל זה עדיין מודד, וכשאתה מוריד את השעון (אם אתה מוריד במהלך השבת) זה מזהה שהורדת, שאלתי היא אחרי כל זה וכי יש חלילה מצבים בהם בטעות יכול להיחשב כ"לחיצה" ואז המסך יידלק.

אשמח לתשובה

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עצם המדידה הפנימית איננה איסור כיוון שאינך נהנה מכך ולא אכפת לך ממדידות אלו, והרי זה פס"ר בדרבנן ולא אכפת לנו ממדידות אלו. אלא א"כ מדידות אלו נרשמות בזכרון ויכולות לבוא לידי שימוש בעתיד ורצוננו במדידות אלו, בכך הדבר אסור.

לפי הנכתב כשמורידים את הצמיד הוא מזהה שהורדת, כאן נוצרת בעיה שאתה בעצם כנראה גורם להדלקה וכבוי מסויים והאדם נהנה מכך ונראה שבכך יש בעיה שאתה מכוון מתי יכבה השעון הפנימי ומתי ידלק.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ