הלכות שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/23 16:25 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו מוניטור נשימה לתינוקת (נקרא- סנוזה הירו) שזה בעצם מכשיר קטן שאנחנו מחברים לטיטול בכל החתלה שמנטר את הנשימות שלה ובמידה וחלילה יש הפסקה בנשימה הוא רוטט כדי להעיר אותה וגם מצפצף.

בכל החתלה צריך להפעיל את המכשיר מחדש.

זה מכשיר שזה כל תפקידו, לנטר את נשימת התינוקת.

השאלה שלי היא אם מותר לנו להפעיל אותו בשבת?

לא ניתן להפעיל אותו פעם אחת לפני שבת וזהו כי צריך להחליף טיטולים והוא מחובר לטיטול..

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבת

אם אפשר להשאיר אותו פתוח אפשר להעביר מחיתול לחיתול, אם אי אפשר אין להדליק מחדש בשבת או חג. כל זה כשאין סכנה גדולה ומיוחדת, אבל כשיש חולי מיוחד אפשר לפתוח ולהחזיר ולהדליק בשינוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ