האם גם דיבור על מיניות אסור, דחוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/06/23 09:22 ד בתמוז התשפג

שאלה

האם עיסוק במיניות כלומר דיבור עליו או שליחת הודעות הנוגעות בנושא שאינן גורמות לאוננות או ליחסי מין פיזיים נחשבים לחטא?

יש לי צ'אט עם נערה מחוץ לארץ שבו אנחנו מדברים על מיניות וחיי היום יום ולפעמים רושמים סיפורים על מקרים מיניים ממש כמו שכותבים תסריט לספר או שכותבים ספר בין אחד לשנייה אך אינני חוטא באוננות ואינני מקיים יחסי מין איתה ואין בטקסטים כוונה אמיתית בין איש לאישה אלא אלו רק הודעות בין אדם אחד לאחר "בין דמות אחת לאחרת", וכמובן שאני לא מקיים איתה יחסי מין לא פיזית ואפילו שאינני חושב על כך.

האם רק העיסוק בכך הוא חטא אפילו שאינני חוטא ממה שידוע לי או שאני בעצם חוטא?, האם על פי התורה אני חוטא או שלא?, כי לא ידוע לי על חטא בכך

השאלה שנייה, האם על אישה גויה יש איסור אוננות?

אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר, תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה אומרת: ונשמרת מכל דבר רע. מכאן דרשו חז"ל (ע"ז כ) שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה ובאשת איש ואפילו מכוערת, ולא בבגדי צבע של אשה, ולא בחמור ולא בחמורה ולא בחזיר ולא בחזירה ולא בעופות בזמן שנזקקין זה לזה.

יש איסור חמור לקדש את המחשבה היהודית הנקייה, וכפי שמופיע ברמב"ן על הפסוק, כל דרך אפילו שאיננו מרגיש כעת את ההשפעה זה מתגלה בהמשך הדרך. כפי שיש מודע ותת מודע, גם אם תאמר שזה לא משפיע עלי, זה בודאי ישפיע ומשפיע, וחלילה עוד הדברים יצאו.

לכן המנע מכל מחשבות אלו אלא קדש עצמך במותר לך, עסוק בחכמה ותהיה חכם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ