גנבת דעת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/06/23 22:58 ג בתמוז התשפג

שאלה

היי אני בתהליך גיור כרגע ואני מפחד שאולי עשיתי גנבת דעת אני יסביר בהתחלה אמרתי אני חייב לקנות בושם ואז רציתי ללכת לסופר פארם אבל לפני זה ביקשתי מהבן אדם בחנות נעליים לבדוק מידה ירדתי לסופר פארם ובדקתי בושם ואז הבנתי שזה גם נחשב גזל וגם גנבת דעת אז העדפתי לקנות את הבושם ועכשיו לא מספיק לי כסף לנעל השאלה שלי היא מה לעשות אם הגנבת דעצ של הנעלים ובכללי איך מכפרים על גנבת דעת יש דרך לכפר על זה ? האם זה שאני בתהליך גיור זה מוחק את זה או שזה אבוד ויש לי פה גנבת דעת

תשובה

שלום

כל עוד לא נכנסת לחנות בידיעה ברורה שאתה בטוח לא תקנה, זו לא גניבת דעת.

ברגע שהיה איזשהו סיכוי שתקנה זו לא גניבת דעת.

במקרה שיש גניבת התיקון הוא לעשות תשובה כמו בכל חטא, ולבקש מחילה ממי שזה נעשה כלפיו.

כל טוב