בהמשך למה ששאלתי לגבי משאלה שלא מתגשמת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/23 07:51 ז בתמוז התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב, תודה על שליחת המאמר, אך המאמר ששלחת לי בפורמט מאוד לא נוח ולא קריא, הוא גם ארוך מאוד.

אשמח לקבל ממך תשובה אפילו מתומצתת כיצד עליי לנהוג. התקשיתי להתרכז בקריאת המאמר בתצוגה כל כך לא נוחה, אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער על העיכוב בתשובה.

מטבע הדברים, את מחכה לאיתות משיים האם הדבר הנכון לעשות הוא להמשיך לפעול כדי להשיג את המבוקש שלך, או שזה סימן שראוי לעזוב את זה וללכת לכיוון אחר.

אלא, שרק נביא הוא המסוגל לתת לנו תשובה משמיים, ורק הוא מסוגל לחצות את הגבול שבין אדם ובין ריבונו של עולם. כל דרך אחרת - לא קיימת, ואף אם הייתה קיימת היא הייתה אסורה, כי נצטווינו ״תמים תהיה עם ה׳ אלוהיך״.

לפיכך, אולי נכון לשנות מעט את השאלה. העובדה שמשהו לא הולך קוראת לנו לשוב לאחור, ולשאול את עצמנו שוב האמנם זהו הדבר שאנו סבורים כי ייטיב עימנו. זו הזדמנות לבדוק את עצמנו ולברר בתוך עצמנו את השאלה הזו.

אם לאחר הבחינה הפנימית אנחנו ממשיכים לראות ביעד הזה את הדבר הנכון - אזי מסתערים עליו שוב ושוב, ומנסים דרכים נוספות כדי להגיע אליו. ואם אנו מנצלים את ההזדמנות כדי להבחין שלמעשה כלל לא ברור שזה הדבר הטוב לנו - אזי פונים לדרך אחרת.

וכמובן, זו הזדמנות להתפלל לריבונו של עולם כדי שייטיב עימנו וימלא את משאלותינו לטובה. אין אנו אומרים ״כל שנבקש לו יהי״ כי אפשר שמה שאנחנו מבקשים אינו טוב לנו, כי אם ״וימלא ה׳ משאלות לבנו לטובה״.

אמן.

כל טוב