שאלות לגבי שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/06/23 16:49 כב בסיון התשפג

שאלה

שלום,

אני בתקופה לא הכי קלה כרגע. יש לי כמה שאלות והכל בלי התחייבות בלי נדר. לידיעה.

האם יש איסור בשבת לפתוח ולסגור רשת תריסים, כולל נעילת התריסים.

וכנ״ל לגבי סגירת החלון (זו שאלה 1

2 יש צורך די גדו ל שאעשה את זה האם יש בזה בנייה:

להתמיד כמו מגב ושני סמרטוטים יבשים לפתח הדלת ולהכניס נייר טואלט מקופל לשני חורים. הטואלט כבר חתוך זה כדי ליצור כמו מחסום ללילה. ובבוקר אני מסיר זאת אלה פשוט כמה חלקיםנפרדים. ואם מה מזה אסור לעשייה כרגיל מה בדיוק החלק אסור

3 קיפול נייר טואלט שכבר חתוך ?

4 להזיז מאוורר שכבר פועל.

לידיעה אני לא דתי ובא מבית לא דתי ומכל מקום אני לא ממש שומר שבת כהלכתה.

לא לפי המחמירים

ונא לציין האם איסור תורה או דרבנן

(נא לפרסם פשוט כי יכולה להיות לי בעיה להכנס כרגע למייל)

תודה

תשובה

שלום

1. אין שום בעיה

2. לא הבנתי בדיוק, אבל אם זה משהו ארעי שאתה עושה מדי פעם בימי החול, נראה שאין בעיה

3. אין בעיה

4. מותר, בזהירות שלא יתנתק

כל טוב