שכר לאדם חילוני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/23 12:53 כג בסיון התשפג

שאלה

היי לרב רציתי לשאול שאלה שמסקרנת.. יש היום הרבה אנשים שהם מאוד מוצלחים ושהשם נותן להם כל כך הרבה מתנות בחיי העולם הזה.. אם זה בכסף,בבריאות,בהצלחה.. ולמרות הכל הם לא מכירים בו.. חיים חי שיגרה של חילוני גמור.. השאלה אם זה סימן לא טוב שכביכול השם רק מעניק ומעניק לאדם כזה? או שזה שהוא חילוני לא אומר שלא מגיע ? וכאילו השם בוחן את לב האדם ויכול להיות שבגלל שהאדם רק מעצם היותו טוב וכו אז מעניק לו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני סבור שהחלק האחרון של דברייך נכון: "השם בוחן את לב האדם ויכול להיות שבגלל שהאדם רק מעצם היותו טוב וכו' אז מעניק לו".

לכל אדם יש מעשים שונים וכוונות שונות. לכל אדם יש אמונה משלו. אנחנו לא יודעים איך שופטים בשמים ומה המשקל שמעניקים לכל מחשבה, כוונה ומעשה.

אנחנו לא יודעים איך מחלקים את האושר - מה נותנים בעולם הזה ומה בעולם הבא, מה בהנאות חומריות ומה בסיפוק רוחני.