זוגיות ושמירת שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/06/23 21:49 כא בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני יוצאת עם מישהו כבר שלושה חודשים, הוא לא שומר שבת וזה דבר שהוא נורא חשוב לי. כשהתחלנו לצאת דיברתי איתו על זה והוא אמר שזה בר שינוי אבל עברו כבר שלושה חודשים ואני לא רואה שינוי אך לא רוצה לחכות. אני לא רוצה שהוא ישמור שבת רק בשביל לרצות אותי ובאיזה שהוא שלב יחזור לחלל שבת.

מה אתה ממליץ לעשות?

תשובה

שלום

אני חושב שאת מאוד צודקת בתחושתך.

הנושא של שמירת המצוות בכלל ושבת בפרט הוא מאוד משמעותי בבית שבונים.

נכון שיש מצבים מיוחדים שבני הזוג לא באותו מקום בעניין הזה, אבל ליצור את זה מלכתחילה זה לא נכון לדעתי.

גם מה שכתבת על זה שאת לא רוצה שהוא יעשה את זה בשבילך, זה ממש נכון, כי יש סיכוי לא קטן שזה לא יחזיק כמו שכתבת, כי אדם בדרך כלל לא מצליח לעשות כזה שינוי משמעותי וויתור גדול בחיים רק בשביל הצד השני.

אני חושב שנכון להשקיע ולחפש מישהו שהאידיאלים והאמונות שלכם משותפים, ושאתם רואים בצורה דומה איך אמור להראות הבית שאתם רוצים להקים.

כל טוב