בקשה להבנת חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/06/23 15:47 כ בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב.

(סליחה מראש עם הרב לא מתעסק בפתרון חלומות).

בחלומי ישנה ציפור שנראית כמו יונה. שמגיעה במעוף. ואוחזת באוויר חתול אפור במהופך. באמצעות שבכל כפה שלה אוחזת שתי כפות רגלי חתול חי. היא מורידה אותו לידי מדרגות. בערך שבע מדרגות. החתול עולה במדרגות. אחת מרגלו עד הברך נראית ריקה. כמו שבורה אך ריקה. במעלה המדרגות נמצא כלב זאב. יפה עומד זקוף. שחור עם פרווה לבנה סביב צווארו. החתול עלה עד למדרגה שלישית רביעית. והכלב פשוט כופף ראשו וטרפו. וכך התעוררתי.

האם הרב יוכל לתת לי פירוש לחלום.

בברכת שבת שלום

תשובה

שלום

אניאכן לא מתעסק בפירוש חלומות.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב