הלכות גירושין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/06/23 14:37 יט בסיון התשפג

שאלה

שלום, היום הייתי בדיון הוכחות בבית הדין הרבני

אחד הדיינים אמר שהרחקה של בת הזוג ממשפחתה ע"י בעלה זאת עילה לגירושין ושיש פסוק בהלכה "סוגר עליה דלת....

אבקש לדעת את כל הפסוק ומה המקור שלו

תודה,לירז

תשובה

שלום לך,

אינני יודע אם יש פסוק כזה, אבל ברור שאדם שמרחיק את האשה ממשפחתה זו עילה לגירושין.

מופיע גם במשנה וגם בגמרא וגם בהלכה. ובעיקר זו סברא הגיונית שאם אינה יכולה ללכת לבקר את בני משפחתה וכד' הרי שהיא כאילו כלואה על ידו וחובה עליו לשחררה.

איש ואשה המתחתנים הם במטרה להקים בית ביחד. הם בונים את ביתם על גבי המשפחות שהביאו אותם לעולם.,

עם כל החובה שלהם לבנות ביחד בית חדש, אין הם רשאים לא לכלוא את בן הזוג ולא לנתק אותו ממשפחת המוצא שלו. (בכל דור ובכל מצב לפי דרכי הקשר והביקורים המקובלים. בעבר כאשר גרו רחוק -נהגו ללכת בחגים, היום המרחקים התקצרו ויש דרכי תקשורת נוספות ויש לאפשר אותם לבן הזוג).

בהצלחה, ואולי תסתדרו ותחליטו שלא להתגרש

דוד לוי