לבוש אישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/23 15:09 יז בסיון התשפג

שאלה

מכנסיים לנשים_תהילה

שלום כבוד הרב,

אני שולאת בעניין מכנסיים לנשים, אני בדקתי והבנתי שמאפשרים לאישה מכנסיים אם היא שמה חצאית קצרה מאוד...

כאילו מכנסיים עדיפות יותר מהחצאית הקצרה כלומר המכנסיים יותר צנועים, עכשיו אני בדיוק במצב הזה ואני רוצה לשאל את הרב אם מותר לי?

כי לפי מה שהבנתי שבמצב שלי עדיף מכנסיים כי זה הרבה יותר צנוע...

ואני ממש לא ישים מכנסיים צמודות או קצרות,

אם כבר זה רק רחבים וכו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מכיר היתר הלכתי ללבוש מכנסיים. גם לא מכנסיים ארוכים מתחת לחצאית קצרה.

את מסבירה שעדיף לעבור על חטא קטן (מכנסיים) מאשר לעבור על חטא גדול (חצאית קצרה). זה נשמע הגיוני. אבל מי שתנהג לפי ההלכה (לא חצאית קצרה) לא יהיה לה חטא גדול והיא לא תצטרך לעשות חטא קטן כדי למנוע את החטא הגדול.

לסיכום: הלכה לא מכוונת להמליץ על חטאים, לא חטא גדול ולא קטן.