הסתכלות בתמונות לא צנועות של אישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/23 07:58 טז בסיון התשפג

שאלה

אם הסתכלתי בתמונות לא צנועות של אישה, מה המשמעות של זה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצד אחד המשמעות היא שאתה מתקשה לשלוט על הנפש הבהמית שלך.

מצד שני - עצם העובדה שזה מפריע לך ומטריד אותך, מוכיחה שהנפש הבהמית לא שולטת עליך - מבחינה זו אתה במצב טוב יותר!!! מהרבה צעירים אחרים שמתמכרים לתועבה בלי נקיפות מצפון.

אם אתה רוצה להתקדם ברוחניות, אתה צריך להחליט להתאמץ ולהשקיע יותר בנושא:

1. לחשוב כיצד אתה שומר על עצמך מנפילות כאלה - להתרחק מכל מה שעלול להכשיל אותך.

2. לפעול גם בצורה חיובית - כיצד אתה מעצים ומחזק את הרוחניות שלך: להתפלל טוב יותר, ללמוד טוב יותר, לקיים מצוות לעשות מעשים טובים...

בהצלחה!