למה עמי כנען

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/06/23 19:49 טו בסיון התשפג

שאלה

למה? עמי כנען מקוללים לנצח זה לא הוגן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עמי כנען לא נענשו על לא עוול, אביהם והם היו רשעים ורודפי זימה.

עמי כנען התחילו בדרך רעה - אביהם השפיל וביזה את נח.

הם המשיכו בדרך המכוערת של אביהם וחטאו במעשים שפלים ומכוערים עד שהארץ הקיאה אותם:

כִּ֚י אֶת־כׇּל־הַתּוֹעֵבֹ֣ת הָאֵ֔ל עָשׂ֥וּ אַנְשֵֽׁי־הָאָ֖רֶץ אֲשֶׁ֣ר לִפְנֵיכֶ֑ם וַתִּטְמָ֖א הָאָֽרֶץ׃

וְלֹֽא־תָקִ֤יא הָאָ֙רֶץ֙ אֶתְכֶ֔ם בְּטַֽמַּאֲכֶ֖ם אֹתָ֑הּ כַּאֲשֶׁ֥ר קָאָ֛ה אֶת־הַגּ֖וֹי אֲשֶׁ֥ר לִפְנֵיכֶֽם