מות קדושים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/06/23 15:03 יב בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב...

רציתי לדעת...במידה ותיפתח מלחמה נגד איראן..וימותו חלילה מישראל מהמלחמה..זה ייחשב שנמות על קידוש ה'?

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה ומתפלל שלא כך יקרה.

אני מנצל את השאלה שעדיף כלל לא לעסוק בה, כדי לציין שני היבטים של המושג קידוש השם.

לאמתו של דבר, מדובר בשתי תופעות מנוגדות:

מחד גיסא, זה יהיה חילול השם גדול מאוד, שהלוא עמו של הקב"ה, בארצו של הקב"ה, ייפגע באופן אנוש על ידי הגרועים שבאנשים. שמו של הקב"ה לא מתקדש מכך.

מאידך גיסא, באופן אישי ופרטי, אנשים שנפגעים מכך שאנו חיים בארצו של הקב"ה, נפגעים על קידוש שמו הגדול.

כדאי לקרוא את מאמרו הישן של הרב דוד נתיב על הכפילות הזו:

http://etzion.gush.net/shvut/080/80nativ.html

כל טוב