הרהורי "אני הכי טוב בעולם"

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/06/23 09:16 יב בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה הצלחתי להתחזק ברוחניות, אני חושב שהכי הרבה בכוונה בתפילה, אני מרגיש בתפילה הרבה יותר יראת שמים ותחושה כזאת שאני חושב שהיא סוג של דבקות, דברים שלא ניתן להסביר במילים.

הבעיה היא שלפעמים באמצע התפילה קם בתוכי היצר ואומר לי "תקשיב, דבקות כזאת ויראת שמים כמו שיש לך אין לאף אחד אחר בישיבה", "ההשגות שיש לך ברוחניות הן השגות שאנשים אחרים לא חולמים עליהם", כל מיני מחשבות של "אני יותר טוב מכולם" שמנתקות אותי מכל השאר וגורמות לי להתגאות מעל אחרים בגלל ההשגות והיראת שמים וה"דבקות" שלי.

אם יש לרב שיטה טובה איך להשתיק טת אותן מחשבות גאוותניות, אשמח לקבל.

תודה מראש, דביר קראוס.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך.

בית המדרש בו למדתי לא מכיר כל כך "פטנטים". אשמח אם תקרא באתר של צהר בקיצור את: https://www.tzohar.org.il/?p=1591.

אני גם בדרך כלל ממליץ לעצמי לא לעסוק ב"ציד מכשפות" פנימי, ולא לעצור התקדמות רוחנית כאשר חוששים בצלליה.

ואיך מתמודדים עם הצללים ? בעבודה קשה. אחת מהן היא דווקא להזמין את הרגש הזה – אני טוב מכולם – לתפילה עצמה. לומר לו להתייצב בפני ריבונו של עולם ביחד אתך, ואז אתם לא נלחמים האחד בשני, כי אם הוא עצמו הופך לתביעה ולא למחמאה, לדרישה ולא לשחצנות.

ובד בבד, בכלל להתרגל ששאלת ההשוואה לאחרים אינה משמעותית באמת, שכן כל אחד מאתנו קיבל כלים אחרים ותכונות אחרות, וממילא גם תנועה נפשית אחרת.

ולהמשיך להתפלל בדרכך. לא לצמצם.

כל טוב ויישר כוח