אני רוצה לצום מרצון בלי קשר ליום חג או צום או תענית מסוימת, האם זה מותר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/23 16:33 יג בסיון התשפג

שאלה

אני עובר ייסורים מבחינת נפשית ואני לא מצליח לקבל עזרה. יש משהו אישי שאני לא רוצה להגיד שקורה לי, ואני מתחנן לה' שהמצב יחזור לקדמותו. ולכן לקחתי על עצמי שבועה לצום עד שהמצב יחזור לקדמותו. ויש לי שתי שאלות בנושא.

1. האם מותר לי ליזום צום בלי קשר למועד מיוחד ביהדות?

2. אם הדבר אסור, חובה לעשות התרת נדרים על זה או שעל דברים אסורים שנשבעתי לא חייב התרת נדרים?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

כואב לי מאוד לקרוא את המצוקה שאתה נמצא בה, ואני מקווה כי יאירו לך ימיך, וכי תמצא מוצא מתוך התסבוכת שאתה -מצוי בתוכה כעת

רצוי מאוד לא להישבע. ההחלטה לצום מידי פעם היא טובה, אך לא לנדור ולא להישבע.

בוודאי שמותר לאדם לצום גם לא במועדים של עם ישראל. יש דינים מיוחדים של קבלת צום יום קודם - בתפילת המנחה. כדאי לקרוא אותם כאן:

https://www.yeshiva.org.il/midrash/11330

כל טוב וגאולה ממצוקה