קיום יחסים עם זונה גויה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/06/23 17:34 יב בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני אברך חסידי נשוי לאשתי למעלה מ5 שנים, בזמן האחרון עברתי משבר קטן, ובסוף יצא שהלכתי לזונה גויה, קיימנו יחסים פעם אחת.

ומאז אני ממש שבור מזה , כואב לי הלב, ואני מאוד מתחרט, לא כיף לי עכשיו, אפילו מגעיל אותי מעצמי.

השאלה שלי היא איך אני מכפר על זה ?, כמבון שלא אעדה את זה שוב.

והאם זה פחות חמור כי עשיתי את זה עם קונדום?

והאם אני צריך לספר זאת לאשתי , או שפשוט לשכוח מזה וזהו?

אשמח לתשובה שתרגיע אותי, אני ממש שבור מזה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ז,ונה גם נכרית יש בכך איסור חמור אין בכך כרת שהרי מדובר בגויה ואין נדות בגויה. אבל איסור דרבנן יש בכך עיין אבן העזר סי' טז סעי' א ויש בו מלקות. לכן יש לעשות תשובה ככל דיני דרבנן דהיינו תחילה חרטה אמיתית וקבלה מוחלטת לא לחזור לזה החטא כמו כן יש להתוודות בכל תפילה על נושא זה. וכן לפעול לקדושת עם ישראל (בניין מקוואות וטהרה), וכמו כן ראוי לצום לפי ג' פעמים בה"ב (אם אפשר בריאותית) אם אי אפשר יש לפדות כל יום בכסף. אמנם בספרים איתא עוד תקוני תשובה, אבל בתורת החסידות הצער או דבר חשוב.

לגבי האשה באופן כללי אדם צריך גלוי ממש עם האשה שהם אחד, ולא שייך להעלים זה מזה. אבל אם אתה מכיר את האשה שהיא תקבל זאת מאד קשה ויכול להביא חלילה למניעת שלום בית יש להמנע. אבל לכתחילה אם אפשר לנהל שיחה בנושא זה ישחרר אותך, לפעמים אולי כדאי שתהליך זה ילווה על ידי מי שבקיא בנושאים אלו כיצד לא להביא את הדבר לידי דברים חמורים, ועשית כחכמתך.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ