נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/23 00:50 ט בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

בעבר נדרתי נדר ביני ובין השם יותר להשתדל בצניעות פנימית יצא מצבים שלצערי הפרתי את הנדר אני לא רוצה לספר לרב מה הנדר בגלל זה קשור למשהו של צניעות

מרגישה רע עם עצמי שנפלתי כמה פעמים בזה שהבטחתי נדרתי ולא עמדתי בזה

לקחתי על עצמי בעקבות זה השתדלות להגיד כל בוקר ברכת השחר , ואכן הייתה תקופה ארוכה שלא נפלתי לנדר

ולאחרונה נפלתי בו שוב מה עליי לעשות

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשום אופן לא לנדור. וכן להגיד מראש בפני ג' שכל הנדרים שלי לא יחולו כלל.

ואז אין נדרים ואין מקום להכשל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ