שיר המעלות/למעלות? (סוכה פ"ה, מ"ד)

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/05/23 13:48 ח בסיון התשפג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

חבר שלי שאל אותי למה כתוב במשנה (סוכה פ"ה, מ"ד) "כְּנֶגֶד חֲמִשָּׁה עָשָׂר שִׁיר הַמַּעֲלוֹת שֶׁבַּתְּהִלִּים"

מדוע כתוב "...שיר המעלות..." הרי יש בתהילים 14 שירי המעלות, ושיר למעלות אחד, מדוע המשנה כתבה ככה?

חשבתי להגיד ש: זה קבוצת שיר המעלות, והיא כוללת את "למעלות" אבל זה לא מתיישב על הלב כי אם כן המשנה היתה צריכה לכתוב 'כנגד קבוצת שיר המעלות'....

תודה מראש.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות על הדיוק.

שיר למעלות אשא עיני ... נחשב לחלק משירי המעלות למרות שתחילתו שונה. הוא גם נמצא באותה קבוצה שזכתה לשם זה.

בברכה דוד לוי