קיום מצוות בשל עולם הבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/23 08:38 ב בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול , רוב האנשים הדתיים , מאד חשוב להם השכר בעולם הבא ומה יקבלו שם ולכן הם מנסים להתנהג באופן יאה , וזה נורא כורה לי , צריך להיות בנאדם טוב בגלל מוסר פנימי ולא בגלל אינטרסים של מה אקבל שם , וגם אם טועים צריך להודות על כך כי זה מעיד שנחנו אנושיים ולא לחיות ביראה של "וואו" חטאנו ולכן לא יהיה לנו טוב בעולם הבא ... זן חשיבה לא נכונה כי בעצם אף אחד לא יודע מה יהיה בעולם הבא אז למה אנשיים חיים בחשיבה שאין עליה כל בסיס או עובדה..

תשובה

שלום וברכה

דבריך נכונים מאוד, והם נכתבו על ידי הרמב״ם בפרק עשירי של הלכות תשובה:

ספרים בטקסט מלא בנושא משנה

משניות מעוצבות: ביאורים והרחבות

יוסף דעת - הערות ושאלות ללומד הדף היומי

פורטל המצוות - ספרי המצוות, פיוטי האזהרות ומאמרים

עבודות בתושב"ע לתלמודי תורה

תלמוד בבלי - מכון ממרא

ירושלמי מאיר - ביאור משולב לתלמוד ירושלמי מאת מאיר כהן

רמב"ם - משנה תורה

ספר המדע

הלכות יסודי התורה

הלכות דעות

הלכות תלמוד תורה

הלכות עבודת כוכבים

הלכות תשובה

ספר אהבה

ספר זמנים

ספר נשים

ספר קדושה

ספר הפלאה

ספר זרעים

ספר עבודה

ספר קרבנות

ספר טהרה

ספר נזיקין

ספר קנין

ספר משפטים

ספר שופטים

ארבעה טורים לרבי יעקב בן הרא"ש

שולחן ערוך לרבי יוסף קארו

סיכומים באבן העזר

אתר אגדות חז"ל - כל אגדות התלמוד וביאוריהם

שמיטה

ספרי יסוד ביהדות - קישורים חיצוניים

דן בארי, ספרי יסוד מעוצבים ע"פ כתבי יד

זאב לבנוני - חוזר ושונה - דרכי חזרה וסיכום למשניות

מאמרים במיון לפי א"ב מחברים

שיעורים בגמרא בישיבת הר עציון

הוראת תושב"ע

שאלוני בחינות בגרות

מאמרים בהלכה

משפט עברי

מאמרים ומחקרים

בתי כנסת

אתרי שו"ת

דף הבית > תושב"ע > רמב"ם - משנה תורה > ספר המדע > הלכות תשובה > הלכות תשובה פרק י

לחץ כאן לתצוגת הדפסה

הלכות תשובה פרק י

הלכה א

אל יאמר אדם הריני עושה מצות התורה ועוסק בחכמתה, כדי שאקבל כל הברכות הכתובות בה, או כדי שאזכה לחיי העולם הבא, ואפרוש מן העבירות שהזהירה תורה מהן, כדי שאנצל מן הקללות הכתובות בתורה, או כדי שלא אכרת מחיי העולם הבא אין ראוי לעבוד את ה' על הדרך הזה. שהעובד על דרך זה הוא עובד מיראה, ואינה מעלת הנביאים ולא מעלת החכמים. ואין עובדים ה' על דרך זה אלא עמי הארץ והנשים והקטנים, שמחנכין אותן לעבוד מיראה, עד שתרבה דעתן ויעבדו מאהבה.

הלכה ב

העובד מאהבה, עוסק בתורה ובמצות והולך בנתיבות החכמה, לא מפני דבר בעולם, ולא מפני יראת הרעה, ולא כדי לירש הטובה אלא עושה האמת מפני שהוא אמת, וסוף הטובה לבא בגללה. ומעלה זו היא מעלה גדולה מאד ואין כל חכם זוכה לה. והיא מעלת אברהם אבינו שקראו הקב"ה אוהבי לפי שלא עבד אלא מאהבה. והיא המעלה שצונו בה הקב"ה על ידי משה, שנאמר: ואהבת את ה' אלהיך ובזמן שיאהוב אדם את ה' אהבה הראויה מיד יעשה כל המצות מאהבה.

והלוואי ונזכה לכך.

כל טוב