אתה יודע מה מפחיד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/05/23 18:38 כז באייר התשפג

שאלה

אתה יודע מה מפחיד אותי שהאל ינסה לעשות לי מבחן כמו איוב אתה לא חושב שזה גורם לאנשים לאבד את האמונה מהר מאוד

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האל לא יעשה לנו ניסיון כמו איוב כי אנחנו לא במדרגה של איוב - האל מנסה כל אחד לפי כוחו.

על איוב נאמר: "כִּ֣י אֵ֤ין כָּמֹ֙הוּ֙ בָּאָ֔רֶץ אִ֣ישׁ תָּ֧ם וְיָשָׁ֛ר יְרֵ֥א אֱלֹהִ֖ים וְסָ֥ר מֵרָֽע" - אין בעולם הרבה אנשים במדרגה שלו לכן גם אין אנשים שמצפים מהם לעמוד בניסיון כמו שמצפים מאיוב.