עיצוב. פנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/05/23 15:26 כז באייר התשפג

שאלה

שלום וברכה.

ב"ה עברנו לבית חדש לפני מעט זמן. במהלך הבנייה הייתי בקשר עם מעצבת פנים כדי שתעזור לי לעצב, אף בפועל לא כל כך התחברתי לטעם שלה ולעיצוב שלה, ובסוף גם לא לקחתי את ההמלצות שלה, חוץ ממשהו אחד שולי. היום היא כתבה לי אם היא יכולה לבוא לצלם את הבית בכדי שתוכל לפרסם אצלה באתר, וגם ביקשה ממני להמליץ עליה. איני יודעת מה לעשות מכיוון שהעיצוב של הבית שלי שונה לגמרי מהעיצובים שלה ואם היא תפרסם זה שקרי לגמרי- ואנשים יכולים לבוא אליה והיא תגבה מהם כסף על עבודה שאינה יודעת לעשות.

האם אני צריכה להגיד לה שזה יכול להטעות לקוחות? או שזה החלטה שלה והמצפון שלה?

תודה רבה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה מאוד ורגישה מאוד.

לא ברור מדברייך האם היא יודעת שבפועל לא הלכת לאור הטעם שלה, או שהיא חושבת שהיא זו שעיצבה את הכל, והיא תופתע לראות שלא.

נראה לי כי יהיה נכון מצדך לומר לה כי את מאוד מעריכה אותה, אולם למעשה הבית אינו עיצוב שלה. אם את יכולה להוסיף - אני מעדיפה אפוא שלא, זה מה שראוי לעשות.

אם היא תרצה בכל זאת לצלם - נראה כי היא עושה דבר מאוד לא ראוי, אבל זו הכרעה שלה.

כל טוב ויישר כוח על השאלה