צבא או ישיבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/05/23 12:52 כז באייר התשפג

שאלה

בגיל 15 וחצי ככה הייתי בישיבת אור בחיים והייתי שם למשך שנה בערך ואחרי זה המשגיח הוציא אותי כי היו לי כמה בעיות שם עכשיו אני קרוב לסיים את הלימודים ואני רוצה לחזור לישיבה אבל ההורים והמשפחה לוחצים ללכת לצבא אומנם אנחנו בית דתי ששומרים שבת ומצוות הכל אין משהו שמחפפים אבל ההורים לוחצים עליי ללכת לצבא ואני כבר החלטתי עם עצמי שאני הולך סוף חודש לישיבה השאלה מה אני עושה עם ההורים איך אני משכנע אותם ואיך אני עושה את זה בלי לפגוע בהם או להכעיס אותם

תשובה

שלום לך,

אינני מכיר אותך כדי לדעת מה מתאים לך.

לא מה יכולת הריכוז וההתמדה שלך ולא מה הפרופיל הצבאי שלך.

לעיתים קרובות השירות הצבאי, בעיקר הקרבי, בונה את האדם ולימוד התורה שלו מתברך מאד.

לפעמים, בפרט אם האדם שקוע בתורה ולומד כל היום בשקידה ובהתמדה(8.30-23.00) ואין ראשו בדברים אחרים, אז השירות הצבאי מסיח את הדעת. במקרה כזה מומלץ לדחות הגיוס בעוד כמה שנים ולראות האם ההתמדה ממשיכה וכד'.

ייתכן שהפתרון במקרה שלך הוא ללכת למכינה קדם צבאית, אז במשך שנה תוכל לברר את מצבך ואת יכולותיך - כך גם הדרך תהיה יותר אמתית ונכונה וגם ההורים יתרצו.

בהצלחה דוד לוי

אולי תנסה במכינה ליאל אשר בבקעה