עולם הבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/05/23 10:55 כו באייר התשפג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב.

אני רוצה לשאול, האם התודעה שלי נשמרת בעולם הנשמות?. הכוונה שלי העולם שאליו הנשמה "הולכת" לאחר הפטירה מהגוף, לפני האיחוד מחדש של הגוף והנשמה בעולם הבא. כלומר אם אני יודע שאני זה אני והזכרונות שלי נשמרים . אם התודעה שלי לא נשמרת ואני לא יודע שאני זה אני אז כביכול אין עניין של שכר ועונש, כלומר יכול להיות שחי כאן היום יהודי אפיקורוס שחושב שאין אלוקים ולא מאמין בכלום ועובר על עברות חס וחלילה, ושיפטר מהעולם ושיגיע לעולם הנשמות לקבל את העונש אז הוא בכלל לא ידע מזה ומבחינתו עדיין שום דבר לא השתנה. כנל לגבי קבלת שכר. תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שאלתך נכונה, והערתך היא התשובה הנכונה.

השארות הנפש (=הנשמה) פרושה המשך קיומו של האדם לאחר המוות, כמציאות רוחנית נפרדת מהגוף.

הנשמה היא מציאות רוחנית. מה מייחד נשמה של אחד מנשמתו של השני? במה הנשמה שלי ממשיכה את הקיום שלי בעולם הזה? לכן חייבת להיות תודעה שממשיכה את המציאות שבעולם הזה אל המציאות שלאחר המוות, כפי שציינת בצדק.

אם אתה חפץ להעמיק ולהרחיב בנושא - ממליץ לך ללמוד את 'שער הגמול' של הרמב"ן.