שינוי

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 01/06/23 11:33 יב בסיון התשפג

שאלה

שלום רב!

אני רוצה להיפטר מהרגלים לא טובים שמושרשים בי ועוד מידות רעות ולתקן את עצמי ולהביא עצמי למצב של ליצור עצמי מחדש. אולי כבוד הרב יוכל להביא לי טיפים.. איך להתחיל בשינוי ומאיפה ? מה עליי לעשות קודם? אני רוצה לעבוד על עצמי זה מאוד חשוב לי. הייתי שמח לתשובה לאיך להתחיל בעצם ואיך לעשות מין מעקב כזה.

תשובה

שלום רב,

יש כמה דרכים בהן אפשר וכדאי לפעול:

א. קריאת ספרי מוסר באופן קבוע, לדוגמא כל יום 10-15 דקות

ב. עריכת חשבון נפש, היינו לקחת בסוף היום כמה דקות למחשבה מה היה טוב ומה לא באותו היום, לרשום ולהסיק מתוך כך יעדים באיזה תחום וכיצד להתקדם. רצוי בצעדים קטנים, ישימים ומעשיים, אך בעקביות.

ג. לימוד הלכה: הלכה מכוונת אותנו להתנהגות ראויה ונכונה.

ד. הדרכה אישית, באמצעות רב בו אפשר להתייעץ, חברותא איתו אפשר ללמוד, להעמיק ולהתקדם וכדו'

ה. השתתפות בשיעורי תורה קבועים.

בברכה ובהצלחה רבה!

ירון אנגלמאייר