שאלה בעיניני כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/06/23 08:59 יט בסיון התשפג

שאלה

שלום לרב יש לי שאלה, קניתי משקה יקר בחנות ורק אחרי שרכשתי ראיתי שאין עליו כשרות אבל ראיתי באתר של המפעל שמיצר את המשקה (המשקה מיוצר בחו"ל) שהמוצרים כשרים אבל עדיין אין להם תעודת שהם כשרים אבל הם בתהליך של זה שתהיה תעודה וגם שהיה להם תעודת כשרות זה היה אותם רכיבים כמו במשקה עכשיו שאין אליו כשרות ורציתי לשאול עם מותר לשתות אותו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אשריך שאתה מסתכל ובודק כל דבר שאתה מכניס אליך, וזו דרך ישרה.

לשאלתך נראה שראוי לנהוג שכל דבר שאין עליו כשרות ובייחוד בדברים שיש רכיבים הרבה, חלקם כימיים וחלקם טבעיים, ולכן צריך זהירות רבה ואין לאכול בלא כשרות כל מאכל או משקה שלא קיבל עדיין כשרות.

חזק ואמץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ