גרים - האם הם חלק אלוה ממעל ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/05/23 16:56 טז באייר התשפג

שאלה

כתוב וידוע שיש בכל יהודי חלק אלוה ממעל

השאלה שלי היא האם בחורה שהתגיירה בכהלכה

מה מחזיק איתה בתוך

הרי ידוע שהרב קוק אמר

נשמה =אמונה

שזה לא שכל ולא רגש אלה יסוד מהותי פנימי

אז אם כן מה הוא הדבר ?

יש בה ניצוצות של חלקיקי נשמה אלוקית?

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו העסיקה את גדולי ישראל לאורך הדורות, ולמעשה ניתנו לה שלוש תשובות:

קיצונית לצד אחד - רבי יהודה הלוי - שבדעה מאוד חריגה כתב שאכן הגר המתגייר אינו נמצא במעלת ישראל;

קיצונית לצד שני - נמצאת כבר במקורות קדומים - שהמתגיירים היו סביב הר סיני וינקו משם ניצוצות, אלא שלא היו לאורך ההיסטוריה בעם ישראל ועתה הם שבים.

ועמדת הביניים, שאני קרוב אליה ביותר, שמשעה שהגרים מתגיירים הם נכנסים תחת כנפי השכינה, וזו מזכה אותם ביסודות העמוקים ביותר של הניצוצות האלוהיים של חלק אלוה ממעל.

כל טוב