זיווג עם בת אחת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/05/23 19:23 טז באייר התשפג

שאלה

יש מישהי שאני מאוהב בה כבר תקופה אבל אני ביישן

בקושי יש דו שיח ביני לבינה

רק רציתי לדעת עם יש לך תפילה שאני יכיר מישהי לזיווג למטרה רצינית להקים בית בישראל

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש תפילות רבות לזיווג.

הקב"ה מקשיב ללב של אדם - אתה יכול לנסח בעצמך את הבקשה שלך לזיווג הגון - אפילו לבקש שתזכה לזיווג עם האחת שאתה מאוהב בה.

אבל!!!

הקב"ה מסייע למי שפועל ומשתדל - הקב"ה לא אמור לעשות לנו את העבודה.

דוד המלך - נעים זמירות ישראל, לא הסתמך רק על תפילה - בכל עניין הוא עשה ופעל.

לכן אתה חייב לפעול.

נכון שצריך קצת אומץ וקצת ביטחון אבל בלי לפעול לעולם לא תתקדם.

במקום שיש בושה צריך להפעיל תושיה, למצוא דרכים עקיפות לפנות אליה. אפשר גם במכתב או בהודעה. אפשר לשלוח שליחים.

אפשר לבקש עזרה מאחרים. חבר או חברה משותפת שיבדקו אם יש על מה לדבר.

אם קשה לך - אפשר לפנות גם אל שדכן - שדכנית, זו דרך טובה מאוד עבור בחור ביישן.

בקיצור - תפילה חשובה ונכונה - אבל לא במקום עשיה.

אם מאוד קשה לך אתה יכול להעזר גם בקאוצ'ינג כדי להדריך וללוות אותך בדרך.

בהצלחה!