עבודת השם של נערה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/23 22:11 טו באייר התשפג

שאלה

שלום הרב. בתור נערה, במה אני צריכה להתמקד כעת בעבודת ה' שלי? מה התפקיד שלי עכשיו בעבודת השם? הרי לבנים(גם נערים) עיקר עבודת ה' מתבטאת בלימוד התורה בישיבה. אבל אצל בנות במה זה יכול להתבטא? מרגישה שסדר היום שלי(לימודים ובעיקר חול וליהיות עם חברות, וכמובן קיום מצוות-תפילה, ברכות וכו', אך זה לא רוב היום) הם לא מספיק לעבוד את ה'.

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום

אני חושב שהתשובה לשאלתך החשובה היא בארבע רמות:

א. מה ששייך לעבודת ה' בסדרים הקבועים של חייך - תפילות, ברכות, כיבו הורים ועוד. באלו להשתדל לקיים בהידור ובשמחה, ולהשתדל להתקדם בהם כל הזמן, גם ברמת ההידור וגם בעומק ובכוונה.

ב. לימוד - לקבוע קביעות (בנחת, בלי לחץ) ללימוד הלכות הנוגעות אלייך (שזה רוב ההלכה, בוודאי ביחס לחלק אורח חיים), וללימוד מוסר ואמונה (למשל מסילת ישרים, הקדמות הרמב"ם לפירוש המשנה, וכן ספרי אמונה ומוסר מהדורות האחרונים).

ג. להעמיק את ההבנה שגם העיסוקים הרגילים במהלך היום יכולים להיות, וראוי שיהיו, חלק מעבודת ה'. למשל הלימודים, שנעשים כדי שתוכלי בהמשך החיים ללמוד ולהיות שותפה בפרנסת הבית שתקימי בע"ה (אם כך תחליטי יחד עם אישך לעתיד), וכן השהות עם המשפחה והחברות, שיש בהם מקום להשפיע שמחה וחסד.

ד. להוסיף למהלך הקבוע של החיים עשייה אידיאליסטית, כמו למשל עיסוק בחסד.

אני חושב שבמתווה הזה אפשר למלא את כל החיים, כעת ובעתיד, בעבודת ה' בלתי פוסקת.

בהצלחה רבה