חלום חוזר של נחש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/05/23 21:52 טו באייר התשפג

שאלה

היי כבוד רב , חלמתי חלום לפני כיומיים שנורא מדאיג אותי ומאוד יעזור לי שתפרש לי אותו כי אני מאוד מודאגת.

בחלום שחלמתי אני מטיילת ופתאום נחש שחור (ממש שחור) לא ארוך אבל לא קצר ממש מכיש אותי ברגל ואני תפסתי את הנחש ביחד וצעקתי לאבא שלי ״אבא הוא זה שהכיש אותי״ ואז הסתכלתי על הנחש והוא הסתכל עלי ממש עמוק עם עיניים ירוקות והוא פשוט הכיש אוצי עוד הפעם ביד ואז הפעלתי אותו והוא ברך לשיחים ולאחר מכן התמוטטתי על הרצפה ואבא שלי הביא אותי לבית החולים והייתי מחוברת למלא מכשירים ולא דיברתי ולא זזתי (כמו מתה אבל לא הייתי מתה) ואבא שלי ישב לי המיטה והחזיק לי את היד והיו לו ידיין מבוגרות ( רק אבא היה לידי בבית חולים לא אף אחד נוסף מהמשפחה) החלום נורא מדאיג אותי מכיוון שזה לא פעם ראשונה שאני חולמת על נחש בחלום , לפני כמספר שבועות חלמתי על נחש ירוק ענקי הנחש דיבר איתי והוא הסתובב סביבי כאילו הוא חונק אותי , גופו שח הנחש ממש היה מסובב סביבי משך כל החלום דיברתי עם הנחש ותוך כדי הוא הסתכל עלי ובאיזשהו שלב הוא שאל שאלה והוא לא אהב את מה שעניתי והכיש אותי גם הוא

כבוד הרב האם יש משמעות לכך שאני חולמת כבר כמה פעמיים על נחש ? ועוד נחש שמכיש אותי ? האם מישהו מנסה להזהיר אותי ממשהו? למה רק אבי היה איתי בבית חולים? האם יש לי ממה לדאוג ? האם מישהו מנסה לסמן לי משהו ? וגם למה שתי הנחשים יצרו איתי קשר עין ורק לאחר מכן הכישו אותי ?

נורא יעזור לי שתנסה לפתור לי את החלום כי בעיקר מדאיג אותי שאבי ישב לבד בבית חולים ????????

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

רוב החלומות מושפעים מהמחשבות והחוויות שעוברות עלינו במשך היום.

בהחלט יתכן שהמחשבות שלך על הנחש בחלום הראשון גרמו לך לחלום על נחש בחלום השני.

כדי להבין את המקום של אביך בחלום צריך להכיר את הקשרים ביניכם.

התשובה של חכמי ישראל במקרים כאלו היא תפילה שאומרים בשעת ברכת כהנים. התפילה מצויה בסידורים.

תגידי את התפילה ותשתדלי לא להתרגש יותר מדי מהחלום.