כיצד לכפר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/05/23 17:27 יד באייר התשפג

שאלה

שלום רב

בשנה האחרונה התחזקתי מאוד בצניעות, ובין היתר קיבלתי על עצמי שמירת נגיעה.

הקפדתי על כך מאוד באופן שהפתיע אותי, ונוכחתי עד כמה זה חכם ונכון מכמה וכמה היבטים.

לצערי, השבוע נפלתי ונסחפתי לחיבוק ממושך עם בחור שאני מכירה ומיודדת עימו. ראוי לציין שההיכרות עם הבחור החלה בהבעת עניין לקשר רציני, אולי אני פסלתי את האפשרות בגלל פער ברמה הדתית ביננו (הוא פחות דתי ממני, אבל עדיין מעוניין וחושב שאנחנו יכולים להסתדר עם הפער).

אני מרגישה רע גם על המעשה עצמו ועל כך שנפלתי לאחר שקיבלתי קבלה כל כך חשובה, וגם כי למעשה ידעתי על ההתחלה שזה לא נכון ושהוא לא הבחור הנכון בשבילי והרגשתי רע תוך כדי, אבל לא עצרתי את זה ונסחפתי להנאה שבמגע.

מה אני יכולה לעשות כדי לכפר על זה? איך אוכל להפסיק להתייסר על כך שעשיתי משהו שידעתי שהוא לא נכון?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

את הצעדים הראשונים כבר עשית.

התחזקת.

אימצת תנועה של תיקון. של עליה. של התקדמות.

וכשנפלת, נהגת בדיוק כפי שצריך לנהוג.

להצטער על כך.

ולהתחרט.

אין טעם להתייסר.

אנחנו בני אדם. ומה שנדרש מאתנו לעשות כשאנו נופלים, הוא לתקן.

כיצד ?

להתוודות בפני ריבונו של עולם על כך.

לקבל עלינו בעתיד להישמר.

וכדאי לקבל על עצמנו משהו טוב שלא עשינו קודם לכן, ולעשות אותו מעתה והלאה, כדי שהנפילה עצמה תתהפך לטובה.

כל טוב ושמחה גדולה