תגיד בספר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/23 09:58 יג באייר התשפג

שאלה

גלעד תגיד אתה לא חושב שהשטן בספר איוב צודק?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אמנם איוב לא מתגבר בקלות על הניסיון של השטן. כל הספר מתאר את הקשיים של איוב.

אבל בסוף הספר אלהים אומר לרעים של איוב שהם טועים ואיוב צודק:

"וַיֹּאמֶר ד' אֶל אֱלִיפַז הַתֵּימָנִי חָרָה אַפִּי בְךָ וּבִשְׁנֵי רֵעֶיךָ כִּי לֹא דִבַּרְתֶּם אֵלַי נְכוֹנָה כְּעַבְדִּי אִיּוֹב"

איוב נקרא כאן 'עבדי' זהו תואר שהנביאים זוכים לו.

התפקיד של השטן הוא להעמיד אותנו בנסיונות. הצדיקים - כמו איוב - עומדים בניסיון ומנצחים את השטן.