מה עליי להגיד בנושא מכירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/04/23 22:05 ג באייר התשפג

שאלה

בוקר טוב הרב שרלו.

אני בעל חנות תכשיטים ושעונים מצפון הארץ וארצה לדעת כיצד עליי לנהוג בנושא מסויים. שעונים הם חלק מהפריטים שאני מוכר בחנות. עלה בי ספק אם השעונים מקוריים וכששאלתי את הסוכן מה לומר אם לקוח ישאל אותי האם השעון מקורי תשובת הסוכן הייתה "תגיד שהם מקוריים", וכששאלתי לגבי הפער במחיר בין השעונים המקוריים לשעונים שהוא מוכר לי הוא עשה מן תנועה של פתיחת ידיים ולא ענה. כיצד אני אמור להתנהל מול לקוחות? אני מחוייב לומר להם משהו לגבי מקוריות השעונים? או רק אם הם ישאלו? אציין כי נכנסה אליי לקוחה ואמרה שהיא יודעת שהשעונים הם חיקוי בגלל המחיר הנמוך..האם אני אמור להסיק שיש אנשים שקונים בידיעה שהשעון לא מקורי ולכן אני לא צריך לומר שהשעון לא מקורי? אשמח לתשובת הרב. תודה רבה והמשך יום מצויין

תשובה

שלום וברכה

איסור גניבת דעת ומכירת דבר שאינו נכון - הוא חמור מאוד.

אם אתה יודע שהם לא מקוריים - אסור לך, ממש אסור, למכור אותם כמקוריים.

אם אינך יודע, אך יש לך חשד - תגיד לקונים את האמת. תגיד להם שהסוכן טוען שהם מקוריים, ולך אין כלים לדעת האמנם.

אל תתפרנס מהטעיית הבריות.

כל טוב ויישר כוח על השאלה