למה מתפללים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/04/23 10:22 כט בניסן התשפג

שאלה

לכבוד הרב שלום למה מתפללים תפילת שמונה עשרה ?

תשובה

שלום

כי זו תקנת חכמים כמבואר ברמב"ם בהלכות תפילה, פרק א', עיין שם.

אם כוונת שאלתך מה המטרה המפורטת בתפילה בכלל ובתפילת עמידה בפרט, זה דבר שמצריך לימוד ונכתב על כך הרבה (למשל בספר הכוזרי, מאמר שלישי, בנתיב העבודה למהר"ל, בכתבי הראי"ה קוק זצ"ל ובמיוחד בתחילת 'עולת ראיה', ובעוד ספרים רבים).

אני ממליץ למשל ללמוד את הספר 'הגיון ליבי לפניך' של הרב צבי ישראל טאו שליט"א, ואת הספר 'תפילת ישרים' של הרב אלי אדלר שליט"א.

בהצלחה רבה