יכול להיות שאני גוי?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/23 23:35 א באייר התשפג

שאלה

שלום רב,

סבתא של סבתא שלי מצד אמא הייתה גויה (אמא שלה הייתה גויה ואבא שלה יהודי), היא הכירה את סבא רבא רבא שלי שהוא היה בן של שוחט, התגיירה בשבילו והם התחתנו..

עכשיו הרב שלי אמר לי שאם מישהו מתגייר ולא שומר מצוות הוא לא באמת יהודי כי הגיור לא תקף, אלא אם כן הייתה תקופה שהוא ניסה ובאמת היה לו כוונה לשמור מצוות ואז הוא הפסיק אז הגיור כן תקף גם אם הוא כופר.

עכשיו אותה הסבתא רבא הזאת הייתה חילוניה גמורה, אז יכול להיות שהגיור לא תקף וזה בעצם אומר שאני גוי?

אני מפחד שיש סיכוי שאני גוי לפי ההלכה הרי זאת אמא של אמא של אמא של אמא שלי

ואיך אני יכול לגלות את זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אי אפשר לדון עכשיו על מה שהיה לפני חמש דורות, ואנו מעמידים את הדבר על חזקתו שהגיור היה טוב, כל זמן שלא יצא ערעור מסודר על כך. זה שהסבא רבא או הסבתא היו חילונים זה לא אומר דבר על גיור. על כן אין כאן חשש בינתים, ואבא בחזקת יהודי.

שלו וברכה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ