אם נגיד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/04/23 22:37 כד בניסן התשפג

שאלה

אם נגיד יהודי אינו רוצה יותר שום קשר לאלוהים כמו מתבולל מה האל יעשה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם נגיד אדם ישפוך על עצמו נפט ויצית את עצמו? אלוקים לא עשה לו שום דבר - האדם עשה רע לעצמו. יש מעשים שהתוצאה הטבעית שלהם מזיקה לאדם.

נשמתו של יהודי, באופן טבעי קשורה לאלוקים. אם אדם אינו מאמין באלקים, אבל נשאר מחובר ומסור לעם ולארץ - מתוך כך נשמתו מחוברת לאלקים.

אבל מי שמתבולל ומנתק עצמו גם מהעם גם מהארץ וגם מהתורה, התוצאה הטבעית היא נזק גדול לנשמה.