האסונות האחרונים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/05/23 14:56 ג בסיון התשפג

שאלה

שלום רב, בתקופה האחרונה אנחנו עדים לאסונות רבים בישראל לצערנו הרב.

אבל מה שעוד יותר מוזר באסונות האחרונים שמדובר בדפוס שחוזר על עצמו ובו זוגות של אחים נרצחים או נהרגים יחד: הלל ויגל ז״ל האחיות מיישוב אפרת ז״ל , הילדים של משפחת פלאי ז״ל ועכשיו שני אחים שתטבעו למוות בשיטפון.

השאלה שלי היא האם יש איזושהי משמעות נסתרת שה׳ רוצה שנבין? מה המשמעות של הדפוס הזה? ומה השם רוצה מאיתנו לשנות?

תשובה

שלום לך,

ברור שלכל דבר יש משמעות, אלא שבד"כ אין אנו יודעים מהי.

במקרה זה נכון יהיה לתקן את רגש האחווה הציבורי. דבר שחסר בדור בו מקדשים את זכויות הפרט.

כמו בכל דבר התיקון מתחיל מהאדם עצמו ולא מכך שהוא רואה מומים אצל אחרים

בהצלחה דוד לוי