/

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/05/23 17:46 ג בסיון התשפג

שאלה

שלום ומועדים לשמחה!

יש לי עבודה על לידתו של משה רבנו וכל הסיפור עם מצרים ויש לי סוגיה

"מדוע ד' בוחר דווקא במשה שהוא מוגבל (מגמגם) ולא באחיו אהרון שהוא הרבה יותר כשיר לדבר עם העם ועם מלך (הרבה יותר מתאים)?"

"למה דווקא ד' בוחר במוגבר ולא אחיו הגדול?"

"ולמה מפורט לו בתחילת פרק ב בחומש שמות על האדם הלוי שלוקחת אישב משבט לוי?"

תשובה

שלום לך,

1. כך לא יהיה רושם שהצליח לשכנע את פרעה או את בני ישראל בכושר דיבורו.

2. זו שאלה לקב"ה , אבל מי שגדל בבית מלך - יותר מתאים להיות מלך ופחות מושפע מהשעבוד.

3. תראי מה יוצא מנישואי קרובים, ואולי גם לא לפחד מהפרש גילים ודברים דומים.

בהצלחה דוד לוי