עבודה במושב קיבוצי עם שמאלנים כופרי יהדות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/23 14:46 כז בניסן התשפג

שאלה

שלום כבודו

אני עובדת במקום שהוא בתוך קיבוץ ,

(כידוע כולם שם שמאלנים כופרי היהדות)

השאלה איך ניתן להזהר מהעיין שלהם או מקרבתם ומקנאתם .

שורף להם אהבת השם שלי וכו. הם כמובן לא אומרים ומאוד מפחדים לומר לי כי אני בתפקיד מאוד בכיר ברוך ה'. אך אני מרגישה את הזוהמה הפנימית של חלקם. עד שלפעמים בליבי מקללת יימח שמם.

תודה מראש.

תשובה

שלום

ראשית, אני יכול להבטיח לך שאת לא יודעת מה השקפתם הפוליטית של כל תושבי הקיבוץ, וגם לא במה בדיוק הם מאמינים ובמה לא.

וגם מי שלא שומר תורה ומצוות ואיננו מאמין, כנראה יש לו גדר של 'תינוק שנשבה' כיון שגדל על טעותו.

שנית, ישראל שעמדו למרגלות הר סיני פסקה זוהמתם.

הם כולם בנים של אבותינו הקדושים ואמותינו הקדושות, וחז"ל אמרו שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא.

חז"ל גם אומרים בצורה נחרצת, שישראל נקראו בנים למקום, ואפילו כשמעשיהם רעים הם לא פוסקים מלהיקרא בנים למקום.

וכמו שכתב רש"י ז"ל "אפילו מכעיסין וממרים לפניו אינו זז מתוכן".

וחס וחלילה מלקלל יהודים כך.

וראי בקישור הזה מעט מדברי חז"ל בנושא:

https://www.inn.co.il/news/512075

לעניין החשש שלך מהעין ומהקנאה יש לי המלצה מעולה - לאמץ לעצמך כמה שיותר עין טובה על כל אדם מישראל, להאיר להם פנים, ולומר כל בוקר בלב שלם כעצת האר"י ז"ל לומר כל בוקר לפני התפילה "הריני מקבל עלי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך", ובע"ה כך תזכי גם לעין טובה שלהם, גם לקדש שם שמים במעשייך, וגם לקרב ליבם של ישראל לאביהם שבשמים.

בהצלחה רבה