השבת אבידה טבעת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/23 20:55 יב בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני בערך שלושה חודשים מצאנו טבעת בצבע זהב (אינני יודעת אם היא מזהב טהור או מסוג אחר של מתכת) הטבעת חלקה ולכן יכול להיות שזאת טבעת נישואין.

פרסמנו בקבוצות ווטסאפ הרלוונטיות על מציאת הטבעת כמה פעמים אך אף אחד לא פנה. מה אני צריכה לעשות עם הטבעת? האם מותר לי להשתמש בה? האם עליי לשים אותה במזכירות של היישוב כדי שאם מישהו יחפש אותה היא תהיה שם? תודה רבה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

הפסיקה המקובלת היום לגבי אבידה עם סימן היא שמעלים את התמונה שלה לאתרים הרלוונטיים, ומכאן ואילך מותר לך להשתמש, ביודעך שאם יבוא ויתבעו אותה ממך - תתני אותה בשמחה.

כל טוב